velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Zdravá stravaHummus
Autor: RedakceIngredience
425 g cizrny beraní (garbanzo), 1 plechovka, scezená a propláchnutá
½ lžičky soli
½ lžičky kmínu, mletého
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce extra panenského olivového oleje
¼ lžičky sezamového oleje
¼ hrnku vody (60 ml)
slunečnicová semínka
Postup
- Propláchnutou cizrnu nasypte na polovinu kuchyňské utěrky. Druhou polovinu utěrky přeložte na fazole a třete je, aby se z nich začaly odlupovat slupky.
- Vložte všechnu oloupanou cizrnu do mísy kuchyňského robota spolu se solí, kmínem a česnekem. Zapněte robota, aby se směs rozdrtila.
- Přilijte citronovou šťávu, olivový olej, sezamový olej a vodu a nechte robota pracovat, dokud směs nebude hladká.
- Polijte olivovým olejem, posypte slunečnicovými semínky a podávejte s chipsy nebo zeleninou podle vlastního výběru.
- Dobrou chuť!