velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Lehké večeřeHráškové risotto
Autor: Redakce4 porce
Ingredience
320 g rýže arborio Menu Gold
2 šalotky
2 lžíce olivového oleje
50 ml bílého vína
1,2 l zeleninového vývaru
200 g hrášku
100 g másla
100 g parmezánu
100 g lusků cukrového hrášku
sůl
pepř
Postup:
Na másle se lžící olivového oleje zarestujeme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme rýži, promícháme a necháme zesklovatět.
Rýži zakápneme vínem a necháme ho odpařit. Potom za stálého míchání přidáváme po naběračkách zeleninovým vývar, až do potřebné konzistence rýže.
Dvě třetiny hrášku s trochou horkého vývaru rozmixujeme. Polovinu parmezánu nastrouháme a spolu se studeným máslem přimícháme k rýži a odstavíme.
Podáváme s hráškem a lusky zprudka opečenými na oleji.
Vše dochutíme solí a pepřem. Zdobíme hoblinkami parmazánu.