velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Polévka je GRUNT!Hrachový krém s kořenovou zeleninou
Autor: RedakceIngredience na 4 porce :
160 g žlutého loupaného půleného hrachu Menu Gold
60 g cibule
2 stroužky česneku
oleje
zeleninový vývar
majoránka
sůl, pepř
180 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
Postup:
Na rozehřátém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidáme propláchnutý půlený žlutý hrách, zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
Osolíme, opepříme a rozmixujeme ponorným mixérem.
Dochutíme majoránkou, případně ještě osolíme dle chuti.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a na rozehřátém olivovém oleji orestujeme dozlatova.
Hrachovou polévku podáváme s restovanou zeleninou a pečivem jako sytou večeři.
Dobrou chuť!