velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Hovězí masoHovězí krk na červeném víně
Autor: RedakceTip: I tady platí, že výběr kvalitních přísad ovlivní chuť celého pokrmu. Proto použijte skvělé červené víno, hodí se např. zemité Barolo.
Ingredience:
1 kg BIO hovězího krku
1 cibule
1 řapíkatý celer
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 snítka tymiánu
1 snítka rozmarýnu
1 bobkový list
1 lžíce rajčatového protlaku
1 láhev červeného vína
olivový olej
sůl / mletý pepř
Postup:
Ve velkém pekáči se silným dnem a poklicí rozehřejte trochu olivového oleje a opečte na něm vydatně osolené a opepřené maso ze všech stran. Maso pak vyjměte z pekáče a dejte stranou. Do pekáče přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu s česnekem a nechte ji změknout.
Přidejte bylinky a vmíchejte rajčatový protlak. Vařte několik minut, míchejte, aby se směs nepřipálila.
Přidejte opět maso, zalijte vínem, přiveďte k varu a poté ztlumte plamen na minimum. Přikryjte a vařte 2 hodiny.
Čas od času promíchejte, pokud není maso zcela ponořené, otočte ho vždy každou půlhodinu, aby nevysychalo. Uvařené maso vyndejte a odložte.
Omáčku rozmixujte.
Maso naporcujte proti směru vláken a servírujte s polentou přelité omáčkou.
Zdroj: Myjsmebio.cz