velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
HoubyHoubový koláč
Autor: Redakce400 g čerstvých lišek nebo i jiných hub, 1 cibule, 2 barevné papriky, 1 malá cuketa, 150 g sýra balkánského tipu, 1 lžíce čerstvých oreganových lístků, 1 lžička tymiánových lístků, pepř, sůl, 1 balíček těsta na pizzu, 100 ml kečupu, 4 lžíce oleje, mouka na vál
Na oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli, přidejte očištěné a pokrájené houby a lehce orestujte. Trošku osolte, podlijte a zvolna duste asi 20 minut. Tekutinu vyduste, přidejte drobně nakrájené papriky, oregano, tymián, pepř a podle chuti sůl a ještě několik minut vařte a míchejte. Těsto připravte podle návodu, rozválejte na dvě kulaté placky a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je tence kečupem, vložte do trouby vyhřáté na 180°C, pečte asi 15 minut a vyndejte. Pokryjte je připravenými houbami, posypte rozdrobeným nebo nastrouhaným sýrem a ještě vložte na 5 minut zapéct do trouby.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling a text: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková