velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
BramboryHoppel-poppel
Autor: Redakce600 g studených uvařených brambor
100 g anglické slaniny
1 cibule
120 g pórku
200 g šunky
5 vajec
2 lžíce mléka
sůl
mletý pepř
petrželka
(nebo cibulová nať či pažitka)
Brambory nakrájejte na kostky, slaninu na kostičky. V pánvi opečte na mírně rozškvařené slanině brambory a hrubě nakrájenou cibuli. Až brambory mírně zezlátnou, přidejte nakrájený pórek, nakrájenou šunku a ještě zvolna opečte. Zalijte vejci rozšlehanými s mlékem, solí a pepřem. Míchejte a opékejte, dokud se vejce nesrazí. Hotové posypte nasekanou pažitkou, petrželkou nebo cibulovou natí. Podávejte se zeleninovým salátem.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková