velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
CukrovíHlemýždi
Autor: Redakce200 g moučkového cukru
200 g sušeného mléka
25 g rozehřátého ztuženého tuku
1 lžíce medu
pár kapek mandlové esence
1 lžička kakaa
potravinářská barva
čokoládová poleva
Prosejte do misky moučkový cukr, přidejte sušeného mléko a promíchejte. Pak přidejte rozehřátý ztužený tuk, lžíci medu, pár kapek mandlové esence a zpracujte na vláčnou tvárnou, ale tuhou hmotu. Do části hmoty zapracujte lžičku kakaa. Část přibarvěte potravinářskou barvou. Vytvarujte z barevné hmoty tělíčka, z kakaové ulity, slepte je k sobě kapkou čokoládové polevy a nechte zaschnout.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková