velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
AvokádoGuacamole
Autor: RedakceGuacamole je avokádový pokrm, který pochází od Aztéků. Slovo guacamole pochází ze slova „ahuacamolli“ z jazyka nahuatl, což v překladu znamená „avokádová salsa“. Používá se jako pomazánka a jako přísada k dalším jídlům. Dnes je populární součástí kuchyně nejen v Mexiku a v USA, ale i v dalších zemích světa.
Guacamole - 2 porce
Ingredience:
2-3 avokáda (zralá)
1/2 kávové lžičky soli
hrstka koriandru
1 malá červená cibule
1 limetka
1 kávová lžička rybího oleje z tresčích jater Möller's s citrónovou příchutí
Postup přípravy:
Rozkrojte avokáda na půl a vydlabejte dužinu lžící.
Dejte ji do mísy a rozmačkejte nahrubo vidličkou.
Osolte a přilijte olej z tresčích jater Möller's s citrónovou příchutí.
Přidejte nakrájenou cibuli a posekaný koriandr.
Podle potřeby přidejte limetkovou šťávu.
Guacamole podávejte s tortillovými lupínky.