velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Itálie v kuchyniGratinované fleky s pancettou, gorgonzolou a baby špenátem
Autor: RedakceIngredience - 6 porcí
500 g Panzani Fleků
200 g pancetty
8 lžic extra panenského olivového oleje
80 g másla
5 lžic hladké mouky
200 g gorgonzoly
500 ml mléka
nastrouhaný parmazán
10 větviček čerstvého tymiánu
100 g baby špenátu
Na vysypání pekáče:
50 g másla nebo 2 lžíce oleje
6 lžic strouhanky
Na olivovém oleji orestujte 150 g pancetty. Přidejte máslo, hladkou mouku a dobře zamíchejte. Vložte 150 g na větší kusy nakrájené gorgonzoly, přilijte mléko a pomocí metličky sýr rozpusťte.
Nasekejte nadrobno lístky čerstvého tymiánu a přisypte je k bešamelu a také část nastrouhaného parmazánu. Uvařte těstoviny al dente.
Mezitím si vymažte pekáč máslem nebo olejem a vysypte strouhankou. Uvařené těstoviny vložte do bešamelu, přidejte baby špenát, strouhaný parmazán a celé přendejte do pekáče.
Povrch poklaďte zbylou pancettou a kostičkami gorgonzoly a opět posypte parmazánem. Pečte na 180 °C cca 45 min.
Foto: Panzani