velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
ItálieGnocchi s kadeřávkem
Autor: Redakce500 g gnocchi
100 g sušené šunky
1 cibule
3 stroužky česneku
400 g sterilovaných rajčat
3 snítky čerstvého tymiánu
250 ml hovězího vývaru
2 hrsti kadeřávku
50 g parmazánu
5 lžic olivového oleje
sůl
pepř
Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky a šunku na kostičky nebo na nudličky.
Kadeřávek nasekejte.
V hrnci rozpalte 2 lžíce oleje a orestujte na něm cibuli a česnek.
Pak přidejte šunku a krátce ji osmažte. Vsypte kadeřávek a zalijte rajčaty a vývarem. Duste asi 15 minut, dokud se tekutina nezredukuje na omáčku.
Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, obvykle stačí 2-3 minuty povařit v osolené vodě. Poté je osmažte na zbylém oleji.
Omáčku ochutnejte, podle potřeby dosolte a opepřete, vmíchejte tymián a část parmazánu. Do omáčky vsypte gnocchi, promíchejte a rozdělte na talíře.
Zasypte zbylým parmazánem a podávejte.
Tip: Do této italské rychlovky zužitkujete i silnější plátky šunky, které se nehodí k jídlu zasyrova. Také pokud vám zůstanou poslední kousky celé kýty, bez váhání je zužitkujte.
Připravila: Helena Hladíková
Foto: Gurmet