velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Recepty z KAKIGaletka s kaki
Autor: Redakce20 g hnědého cukru
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžička citronové kůry
1 a 1/2 lžičky citronové šťávy
2 kaki Persimon Bouquet
50 g krystalového cukru
220 g hladké mouky
100 g másla
3 lžíce mléka
1 vejce (žloutek a bílek zvlášť)
sůl
strouhanka
Postup:
Smíchejte mouku, cukr, máslo, mléko, žloutek a sůl a vytvořte hladké těsto.
Vyválejte ho do kruhu, který přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
Posypte strouhankou a střed poklaďte plátky kaki (kraje nechte volné, aby se daly přehnout přes ovoce).
V misce smíchejte hnědý cukr, skořici, citronovou kůru a šťávu.
Směsí potřete kaki a kraje přehněte do středu.
Potřete rozšlehaným bílkem a vložte do trouby předehřáté na 200°C.
Pečte 20 až 25 minut.