velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
HovězíFilet mignon s omáčkou ze zeleného pepře
Autor: RedakceSuroviny
- 0,4 l BIO hovězího vývaru
- 3 lžíce másla
- 600-800g filet mignon (špičky hovězí svíčkové)
- 3 lžíce nakrájené šalotky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce koňaku nebo brandy
- 2 lžíce okapaného zeleného pepře ve slaném nálevu
Postup
· Zredukujte hovězí vývar na polovinu.
Mezitím rozpusťte máslo ve velké pánvi na středním plameni.
· Steaky osolte a opepřete. Opečte je na požadovanou propečenost, u medium-rare asi 4 minuty z každé strany. Přeneste steaky na nahřátý talíř.
· Do stejné pánve přidejte nakrájenou šalotku a restujte 2 minuty. Odstraňte z tepla. Přidejte zredukovaný hovězí vývar, šlehačku, 3 lžíce koňaku a zrnka zeleného pepře.
· Vařte, dokud směs nezhoustne na konzistenci omáčky - asi 6 minut. Podle chuti dochuťte pepřem.
· Nalijte omáčku na steaky a podávejte se salátem nebo pečenými bramborami.
Kupujte BIO. Pro budoucnost!
Chceme-li podpořit lokální ekonomiku, není nám lhostejná příroda a životní prostředí, a navíc myslíme na budoucnost naši i našich dětí, měli bychom na to dbát zejména v uličkách mezi nákupními regály. Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je totiž nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíme lokálního dodavatele, máme navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím.