velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Plody podzimuDýňový cheesecake
Autor: RedakcePříprava: 80 min
Ingredience
sušenky - 200 g
máslo - 80 g
skořice - 1 lžička
čerstvý sýr - 600 g
zakysaná smetana - 200 g
cukr - 100 g
dýňové pyré - 240 g
vanilkový cukr - 1 ks
sůl - špetka
dýňové koření - 6 g
vejce - 3 ks
škrob - 1 lžíce
Postup:
Dortovou formu vymažte máslem nebo vložte pečicí papír a zvenku formu obalte alobalem.
Rozdrcené sušenky smíchejte s máslem a skořicí a směs upěchujte na dno formy.
Pečte 10 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
V míse smíchejte ostatní suroviny a pří nízkých otáčkách vyšlehejte hladký krém, který nalijte na předpřipravený korpus.
Do hlubokého plechu dejte dortovou formu a zalijte do půlky formy horkou vodou, vložte do trouby a pečte 45-50 minut.
Doporučujeme:
Vitana Skořice mletá / Vitana Vanilkový cukr / Vitana Dýňové koření