velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
DýněDýňové placky
Autor: RedakceNádherně oranžová barva dýní je lákavá nejen pro oči, ale i pro naše chuťové pohárky. Receptů na polévku z této nádherné zeleniny je mnoho, proto zařazujeme inspiraci na dýňové placky. Základem je dýně hokaido, kterou není třeba loupat. Nemá skoro žádné kalorie, za to obsahuje plno vitaminů a minerálů. A jak docílíte nejlepší chuti pokrmu? Pokud pečlivě zvolíte suroviny. Možná máte své oblíbené, ale pokud váháte, kvalitu potravin signalizují také malá loga na obalu výrobku, jakými jsou např. Klasa nebo BIO.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 60 minut
Ingredience:
400 g nahrubo nastrouhané dýně hokaido
80 ml mléka
1 vejce
4 lžíce špaldové mouky
2 lžíce bramborového škrobu
250 g plnotučného tvarohu
sůl, pepř, dýňová semínka, sušený zázvor, pažitka
olej na smažení
Postup:
1. Z mléka, vajec, mouky a škrobu umícháme těstíčko.
2. Do těstíčka přidáme nahrubo nastrouhanou dýni a dochutíme solí, pepřem a sušeným zázvorem.
3. Na rozpálenou pánev s olejem klademe lžičkou těsto, které pak roztáhneme, aby placky byly tenké. Placky opékáme z obou stran do křupava.
4. Opečené placky můžeme ozdobit tvarohem ochuceným solí, pepřem a pažitkou. A celé posypat praženými semínky dýně.
zdroj: akademiekvality.cz