velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Pro milovníky burgerůDouble burger s červenou řepou
Autor: Redakce130g mletého hovězího masa
1 lžíce oleje
1 velká celozrnná houska
1 plátek uvařené červené řepy (nejlépe marinované ve sladkokyselém nálevu)
hrst nakrájeného listového salátu
kyselá okurka
1 lžíce paprikové pasty Ajvar
3 kávové lžičky tatarské omáčky Hellmann´s
nasekaná nať z jarní cibulky
sůl, pepř
Maso opepřete a vymíchejte do mazlavé konzistence. Vytvořte z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici nechte 30 minut ztuhnout. Na rozpálený gril vložte maso a pečte z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčejte jenom jednou). Maso nechte cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolte. Housku rozkrojte natřikrát a všechny části opečte na grilu z obou stran. Na spodní díl dejte jednu lžičku tatarské omáčky Hellmann´s, naaranžujte polovinu množství salátu, položte řepu, pomažte druhou lžičkou tatarské omáčky Hellmann´s a přiklopte prostředním dílem housky. Na něj rozetřete třetí lžičku tatarské omáčky Hellmann´s, naaranžujte zbytek salátu, přidejte maso a nahoru naneste ajvar, okurky a nasekanou cibulku. Přiklopte křupavým „víčkem" housky.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Hellmann´s