velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Sladké pokušeníDort s višňovým džemem
Autor: RedakceTěsto:
4 vejce
4 lžíce vody
200 g cukru
85 g polohrubé mouky + trocha na podsypání
85 g škrobové moučky
1/2 balíčku Vitana Kypřicího prášku s vinným kamenem
1 lžíce instantní kávy
1 lžíce másla
Na ozdobení:
260 g Hamé Višňového Jamu
1/2 hrnku vypeckovaných višní z Hamé Višňového kompotu
500 ml smetany ke šlehání
1 lžíce strouhané čokolády
moučkový cukr na posypání
Vejce s vodou a cukrem ušlehejte dohladka.
V jiné míse smíchejte mouku, škrobovou moučku a kypřicí prášek a postupně vmíchejte do vaječné směsi. Nakonec přidejte lžíci instantní kávy.
Těsto vlijte do máslem pomazané a moukou vysypané dortové formy a vložte do trouby předehřáté na 175 °C.
Pečte 20-30 minut. Vychladlý korpus podélně rozkrojte na dvě poloviny.
Spodní část pomažte višňovým džemem a ozdobte šlehačkou.
Přiklopte druhou polovinou korpusu, ozdobte šlehačkou a vypeckovanými višněmi a posypte strouhanou čokoládou a moučkovým cukrem.
Foto: Hamé