velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Zdravé snídaněDomácí granola
Autor: RedakceMáte rádi granolu neboli müsli? Připravte si ji doma přesně podle své chuti.
Základní recept se skládá z následujících ingrediencí:
• 250 g hrubých celozrnných vloček
• 250 g nasekaných ořechů podle chuti
• 80 ml kokosového oleje
• 80 g Irbis Čekanka
• 1 lžička vanilkového extraktu
• špetka soli
Postup:
Přidejte asi 2 hrníčky libovolných surovin, kterými chcete granolu ozvláštnit (sušené rozinky, kokosové lupínky, dýňová nebo slunečnicová semínka...) - nebojte se experimentovat s chutěmi!
Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, ořechy, sůl a vámi vybrané ingredience. Ve druhé misce vyšlehejte olej, sladidlo a vanilkový extrakt dohladka.
Směsi promíchejte, dokud se všechny komponenty důkladně nepropojí. Granolu vysypte na pečicí papír na velkém plechu a pečte při 150 °C asi 25 minut.
Promíchejte ji a vraťte zpět do trouby. Po asi 10 minutách promíchání ještě jednou zopakujte. Hotovou granolu nechte důkladně vychladnout a poté ji uložte do dobře těsnící nádoby.