velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Pro celiakyDomácí bezlepkový makovec
Autor: RedakcePotřebujete
3 hrnky máku (objem hrnku 250 ml)
3 hrnky Univerzální směsi bez lepku Labeta
3/4 hrnku cukru (nebo více dle chuti)
3/4 hrnku rozpuštěného másla
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
1 Kypřící prášek do pečiva bez lepku Labeta
1 Vanilinový cukr Labeta
vlažné mléko dle potřeby
Postup
Smícháme nejprve sypké ingredience a poté přidáme ty tekuté.
Jako poslední jemně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků a dáme péct na 180 °C po dobu cca 25 min.
Moučník můžete dle chuti osvěžit citrónovou polevou
Moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme citronovou šťávu a horkou vodu:
Vymícháme, dokud nedostaneme hustou bílou polevu, případně doředíme vodou nebo přisypeme ještě trochu moučkového cukru.
Rozetřeme na makovec a necháme zatuhnout.