velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
CuketaCuketové hranolky smažené v sýrovém těstíčku
Autor: Redakce1 středně velká cuketa
150 g tvrdého sýra
2-3 stroužky česneku
5 lžic hladké mouky
2 lžíce Solamylu
2 vejce
2 lžíce sójové omáčky
100 ml minerální vody bez příchuti
1 chilli paprička
čerstvě namletý černý pepř
sůl
olej
Cuketu očistěte a nakrájejte na hranolky asi 1,5 x 1,5 cm a 6 - 8 cm dlouhé. Hladkou mouku, solamyl, minerálku, vejce, prolisovaný česnek a sójovou omáčku vymíchejte do hladkého těstíčka.
Ochuťte solí, pepřem, přidejte nastrouhaný sýr a podle chuti chilli papričku zbavenou semínek a nasekanou najemno. V hlubší pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje.
Cuketové hranolky namáčejte do těstíčka a smažte za občasného promíchání dozlatova. Nechte je chvíli na papírovém ubrousku, aby odsál přebytečný tuk a podávejte s vařenými bramborami.
Foto: Michal Šajmír
Foodstyling: Michal Šajmír
Připravila: Markéta Ovsíková