velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Jarní receptyCuketové bramboráky
Autor: RedakceKromě trhanců či škvarkových placek se podle tradic na Škaredou středu podávají také bramboráky v jejich klasické podobě. Co takhle ale pro tentokrát zvolit alternativu a dopřát si něco odlehčeného?
Vsaďte na variantu s cuketami a uvidíte, že si pochutnáte nejen vy, ale i celá rodina!
Ingredience:
- 2 bio cukety
- 4 bio brambory
- 2 bio vejce
- 150 g bio hladké mouky
- 4 stroužky bio česneku
- sůl, bio pepř
- sušená bio majoránka
Postup:
Cuketu a brambory nastrouhejte nahrubo, posolte a nechte odstát přibližně 10 minut.
V cedníku ze směsi vymačkejte přebytečnou vodu.
Přendejte do mísy, přidejte česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku a mouku (část můžete nahradit také ovesnými vločkami).
Důkladně promíchejte a nechte několik minut odstát. Na pánvi rozehřejte olej a placičky smažte dozlatova asi 4 minuty z každé strany.
Poté je nechte chvíli odležet na ubrousku, aby se zbavily přebytečného tuku.
Podávejte třeba s jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Kupujte BIO. Pro budoucnost!
Chceme-li podpořit lokální ekonomiku, není nám lhostejná příroda a životní prostředí, a navíc myslíme na budoucnost naši i našich dětí, měli bychom na to dbát zejména v uličkách mezi nákupními regály. Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je totiž nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíme lokálního dodavatele, máme navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím.