velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Dobroty pro zamilovanéČokoládovo-malinové suflé
Autor: RedakceČokoládovo-malinové suflé
150 g krupicového cukru
+ trocha na posypání
40 g kakaa
vanilková dřeň z půlky vanilkového lusku nebo mletá vanilka
40 g polohrubé mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
125 ml mléka
2 žloutky
4 bílky
50 g hořké čokolády
1 lžíce másla na vymazání formiček
moučkový cukr na posypání
150 g malin nebo malinová omáčka
Polovinu krupicového cukru smíchejte s kakaem, mlékem, vanilkou a solí. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Formičky na suflé vymažte máslem a vysypejte cukrem. Kakaové mléko odstavte a nechejte 7 minut stát. Pak do něj vmíchejte žloutky a nechejte vychladnout. Z bílků ušlehejte sníh a zašlehejte do něj druhou polovinu krupicového cukru. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a čokoládou nakrájenou najemno. Do tekuté směsi vmíchejte třetinu sněhu, pak po lžících mouku s čokoládou a nakonec zbylý sníh. Těsto rozdělte do formiček, aby dosahovalo asi 2 cm pod okraj. Formičky vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15-20 minut. Po upečení suflé posypejte malinami a moučkovým cukrem nebo přelijte malinovou omáčkou a hned servírujte.
Tip: Suflé dozdobte kopečkem domácí šlehačky nebo zakysané smetany s lístkem máty.
Připravila: Blanka Poláčková, Foto: Jiří Poláček