velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Vánoční inspiraceČokoládové kostky s mandlemi
Autor: RedakceIngredience:
100 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
250 g mletých mandlí
250 g najemno nastrouhané vysokoprocentní čokolády
6 vajec
250 g másla
1/2 lžičky mleté skořice
špetka soli
Poleva:
300 g mléčné čokolády
blanšírované mandle na ozdobu
Vyšlehejte vejce spolu s cukrem a máslem do nadýchané pěny.
Přidejte mouku, mleté mandle, skořici, nastrouhanou čokoládu a sůl a znovu prošlehejte.
Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 25 minut, dokud se těsto nebude na povrchu lesknout.
Mezitím rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Hotový, ještě teplý základ rozkrájejte na jednotlivé porce a každou potřete čokoládou. Ozdobte půlkou mandle a nechte dobře zaschnout.
Tip: Místo mandlí můžete použít vlašské nebo kešu ořechy.
foto: stockfood