velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Chutně a zdravěČočkový mix se žampiony
Autor: Redakce4 porce
Ingredience
250 g čočky beluga Menu Gold
100 g quinoy červené Menu Gold
100 g rýže basmati natural Menu Gold
1 lžíce řepkového oleje
1 cibule
1 žlutá paprika
400 g hnědých žampionů
1 středně velká mrkev
zeleninový vývar
100 g hrášku
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce provensálského koření
1 lžička ghee
sůl
Postup
Rýži, quinou a čočku beluga propláchneme a uvaříme podle návodu na obalech do měkka.
Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme nakrájenou papriku, žampiony a očištěnou a nastrouhanou mrkev.
Zalijeme trochou vývaru a cca 10 minut povaříme.
Poté přimícháme uvařenou čočku beluga, hrášek a protlak, osolíme, okořeníme a povaříme dalších 5 minut.
Na závěr přidáme ghee pro zjemnění chuti. Čočkový mix servírujeme s rýží a quinoou jako hlavní jídlo.
Náš tip:
pro lehčí stravitelnost můžeme vyměnit žampiony za hlívu ústřičnou