velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
LuštěninyČočka berglinsen s tempehem
Autor: RedakceIngredience: (4 porce)
350 g čočky berglinsen Menu Gold
200 g kořenové zeleniny
350 g uzeného tempehu
2 stroužky česneku
Sůl
Pepř
Slunečnicový olej
Listová petrželka
Olivový olej
4 vejce
Postup:
Čočku berglinsen uvaříme podle návodu.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky a dáme pomalu restovat na rozehřátý slunečnicový olej.
Poté přidáme tempeh, nakrájený česnek a opět zarestujeme.
Zamícháme s čočkou a prohřejeme.
Nakonec přidáme nakrájenou petrželku a dvě lžíce olivového oleje.
Podáváme se zastřeným vajíčkem, které jemně dosolíme a opepříme.
Podzimní strava pro dobrou náladu
S přechodem léta do podzimu, kdy se začne pozvolna prodlužovat noc a rána jsou chladná, zpomaluje se přirozeně i naše fungování. Abychom udrželi výkonnost a podzim si užili bez únavy a v dobré náladě, můžeme si pomoci vhodným jídelníčkem, který bude respektovat i sezónnost potravin.
Zapomeňte na saláty, teplá jídla zahřejí a jsou lépe stravitelná
Základem pro udržení výkonnosti v podzimním období je pravidelný spánkový režim okolo 7 hodin denně. Organizmus skvěle nastartují potraviny ostré chuti jako je zázvor nebo chilli, které se skvěle hodí do tepelně upravených, pečených i dušených jídel, vhodných právě v tomto období. Teplá jídla jsou pro tělo lépe stravitelná a pomáhají organismu rychleji se zahřát a udržet výkonnost.