velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Novoroční inspiraceČočka beluga s vepřovou kotletou
Autor: Redakce4 porce
Ingredience:
300 g čočky beluga Menu Gold
cca 600 ml vývaru
720 g vepřové kotlety
80 g másla
hladká mouka
slunečnicový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
125 g mladého špenátu
sůl
pepř
4 vejce
Postup:
Čočku beluga vložíme do vroucího vývaru. Vaříme 23-27 minut, poté scedíme. Kotletu omyjeme, osušíme, v půlce nařízneme a naplníme studeným máslem.
Opepříme, osolíme a ze všech stran opečeme na rozehřáté pánvi dozlatova. Výpek zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem a dobře provaříme.
Na rozehřátém oleji zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uvařenou čočku, vepřovou šťávu a vmícháme opraný špenát.
Podáváme se sázeným vejcem a naklíčenou čočkou beluga.
Náš tip na naklíčenou čočku:
Čočku propláchneme a necháme ve studené vodě přes noc. Poté propláchneme a dáme do sklenice, kterou zaděláme síťkou, utáhneme gumičkou a obrátíme vzhůru dnem. Dáme na okno a sklenici podložíme, aby mohla větrat. Několikrát za den propláchneme a necháme klíčit do požadované velikosti. Klíčky uchováváme v lednici.