velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
PolévkyČesneková polévka
Autor: RedakceDoba přípravy: 25 minut
Ingredience
· 100 g pancetty
· 1 malá cibule
· 1 l kuřecího vývaru
· 4 lžíce česnekové pasty Podravka Natur
· 150 g kapusty
· 50 g strouhaného parmazánu
· 200 ml smetany na vaření
· sůl a mletý pepř
Příprava
1. Pancettu nakrájejte na kostičky a restujte,
dokud nebude křupavá (5-7 minut).
2. Pancettu vyjměte, na pánvi nechte 1 lžíci tuku
a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahněte, dokud nezezlátne.
3. Osmahnutou cibuli vložte do mixéru spolu s vývarem a česnekovou pastou a rozmixujte dohladka.
4. Polévku přelijte hrnce, přidejte kapustu nakrájenou na nudličky, parmezán a vařte na mírném ohni, dokud kapusta nezměkne.
5. Přidejte smetanu a krátce provařte. Polévku případně dochuťte solí a pepřem.
6. Hotovou polévku rovnoměrně rozdělte do misek, přidejte restovanou pancettu a podávejte.
Tip: Kapustu můžeme nahradit špenátem, mangoldem nebo jinou vhodnou listovou zeleninou.
Víte, že...
Vaše kulinářské eso v rukávu
Moderní a inovativní způsob dochucování jídel, to jsou kořenicí pasty Podravka Natur s čistě přírodním složením a minimem soli (méně než 2 %). Díky vysokému obsahu zeleniny a čistě přírodnímu složení jsou vhodné i pro vegetariány a vegany či maminky s dětmi, které jistě ocení absenci palmového oleje, umělých aromat či konzervantů. Neobsahují lepek. Pasty lze použít v teplé i studené kuchyni (do polévek, omáček, jako marinády na maso, ryby, zeleninu, do pomazánek či dipů apod.). K dostání ve 3 variantách - česneková, cibulová a bazalková v běžné síti supermarketů a hypermarketů, ale i na e-shopech rohlik.cz, kosik.cz a www.podravka-eshop.cz
Foto: Podravka