velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
SalátyBramborový s fazolkami a lososem
Autor: Redakce500 g malých, den předem uvařených brambor
200 g fazolek
1 naťová cibulka
15 vypeckovaných černých oliv ve slaném nálevu
4 lžíce oleje
1 citron
250 g čerstvého lososa
sůl
drcený barevný pepř
tymián
4 lžíce oleje
šťáva z 1/2 citronu
zelená petrželka
Lososa nakrájejte na plátky a zalijte olejem a citronovou šťávou. Posypte drceným pepřem, tymiánem a nechte rozležet. Fazolky nasypte do vroucí osolené vody a uvařte doměkka. Plátky lososa osmažte na pánvi a posypte hrubou solí. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a osmažte na pánvi na části oleje. Olivy překrájejte a nasypte do mísy. Přidejte fazolky, nakrájenou cibulku, petrželku a podle chuti osolte a opepřete. Promíchejte a obložte plátky lososa.
Tip: Místo tymiánu vyzkoušejte čerstvý kopr a přidejte trochu hrubozrnné hořčice.
Připravila: Blanka Poláčková
Foto: Jiří Poláček
Odpovědná redaktorka: Helena Hladíková