velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Medvědí česnekBarevná kaše s mletým masem
Autor: Redakce500 g mletého masa
50 g najemno nastrouhaného tvrdého sýru
2 rajčata
2 šalotky
150 ml masového vývaru
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce oleje
2 hrsti bylinek (medvědí česnek, petrželka, estragon)
1 vejce
1 sáček instantní bramborové kaše
sůl
mletý pepř
koření na mletá masa
máslo na vymazání
Šalotku nakrájejte nadrobno a nechejte zesklovatět na oleji. Přidejte mleté maso, okořeňte, osolte, opepřete a zalijte vývarem. Duste asi 20 minut.
Pak do směsi vmíchejte protlak a ještě krátce poduste. Omyté a osušené bylinky pokrájejte a rozmixujte. Podle návodu na sáčku připravte kaši a zašlehejte do ní vejce a sýr.
Kaši rozdělte na dvě části a do jedné poloviny vmíchejte rozmixované bylinky. Připravte si dva cukrářské sáčky a naplňte je kaší.
Zapékací misku vymažte máslem a narovnejte do ní vychladlou masovou směs. Navrch položte plátky rajčat a ve vlnovce na ně nastříkejte nejprve neochucenou bramborovou kaši, pak kaši smíchanou s bylinkami.
Vložte do trouby vyhřáté na 175 °C a pečte asi 20-25 minut, dokud není povrch zlatavý.
Tip: Pokud si chcete kaši ještě více vylepšit, uvařte brambory s kořenovou zeleninou a po uvaření vše rozmixujte dohladka.
Odpovědná redaktorka: Helena Hladíková