velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Rýže trochu jinakArancini
Autor: Redakce3 hrnky předem připraveného rizota z rýže arborio
150 g hladké mouky
4 vejce
180 g strouhanky
100 g mozzarelly
Masová náplň:
200 g mletého masa
1/2 malé cibule
2 stroužky česneku
30 ml červeného vína
2 lžíce rajského protlaku
200 ml sterilovaných rajčat
Nejprve si připravte náplň: cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a orestujte je na rozpáleném oleji. Přidejte maso a zprudka ho osmažte.
Zalijte vínem, nechte odpařit, vmíchejte protlak a rajčata, osolte a opepřete. Snižte teplotu a vařte asi 30 minut, dokud nedosáhnete konzistence hustého ragú.
Nechte zchladnout. Poté do krémového rizota přidejte 2 vejce a dobře promíchejte. Do třech misek rozdělte zvlášť mouku, zbylá vejce a strouhanku, jako byste se chystali obalovat řízky. Mozzarellu nakrájejte na centimetrové kostičky.
Mokrýma rukama tvarujte z rizota koule a do každé z nich udělejte prstem díru. Vložte kousek mozzarelly a masovou náplň a uzavřete.
Naplněné koule obalte v trojobalu a dejte je na chvíli do chladničky. Pak je osmažte v hlubší pánvi v asi 5cm vrstvě rozpáleného oleje dozlatova (4-5 minut z obou stran).
Foto: Gurmet