velikost písma malá střední velká
Recepty
Karamelový cheesecake
Autor: RedakceIngredience:
• 220 g karamelových sušenek
• 60 g rozpuštěného másla
• 200 g krémový sýr
• 200 g ricotty
• 1 kondenzované mléko
• 3 vejce
• Čokoládová drť
• Vlašské ořechy
• 100 g třtinového cukru
POSTUP:
1. Předehřejte si troubu na 145°C a do dortové formy vložte pečící papír. Okraje formy vymažte máslem.
2. Rozdrťte sušenky a promíchejte je s rozpuštěným máslem.
3. Rozprostřete sušenkovou drobenku na dno dortové formy a rukama dobře umačkejte. Dejte do lednice.
4. Jemně vyšlehejte krémový sýr s ricottou a pomalu přidávejte kondenzované mléko, dokud nevznikne krémová hmota.
5. Zašlehejte lžíci třtinového cukru a vejce a vmíchejte čokoládovou drť (pár kostek čokolády vhoďte do mixeru a lehce rozdrťte. Kousky by neměly být stejné a nesmí se z nich stát čokoládový prášek).
6. Vyndejte z lednice formu s korpusem a nalijte do ní krémovou náplň.
7. Pečte asi 45 minut.
8. Celý vršek posypte pořádně nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a zbytkem čokoládové drtě.
9. Vyndejte z trouby a nechte 10 minut odstát. Poté navlhčeným nožem „objeďte“ dort kolem dokola, aby se odlepil od formy. Formu otevřete a nechte zcela vychladnout, poté umístěte do lednice.
10. Na pánvi si rozpusťte cukr. Postupným mícháním získáme karamel, který pomocí vařečky ozdobíme dort. Karamel na dort nenalijeme, pouze pár „cákanci“ z vařečky pokapeme.
11. Cheesecake podávejte dobře vychlazený.
DOPORUČUJEME:
Ke karamelovému cheesecake dortu doporučujeme karamelové latte.
Recept: Kavárna SO! COFFEE, www.airest.cz