velikost písma malá střední velká
Recepty
Ke kafíčku...Dvojbarevné griliášové řezy
Autor: Redakce1 Tatra Salko nebo Tatra Salko karamel
500 g ztuženého tuku
250 g kokosu
150 g moučkového cukru
1 sáček pudingového prášku
2 lžíce kakaa
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
3 lžíce nasekaných ořechů
1 lžíce rumu
meruňkový džem
3 velké cukrářské oplatky
čokoládová poleva na ozdobení
Rozpusťte polovinu tuku, přidejte Salko, kokos a vše promíchejte. Oplatku natřete džemem, kokosovou náplní a přikryjte druhou oplatkou. Zbylý tuk rozpusťte v rendlíku, přidejte moučkový cukr, pudingový prášek, kakao, vanilkový cukr, vejce, ořechy a rum. Míchejte, dokud směs nezhoustne, nechte trochu vychladnout a pak směs natřete na oplatku. Třetí oplatku natřete džemem a položte ji na pudingovou náplň. Povrch polijte čokoládovou polevou. Uložte do chladu a pak nakrájejte na řezy.
Tip: Řezy posypejte čokoládovou rýží, ořechy, kokosem nebo nastrouhanou čokoládou.