Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Rádce > Vaše rady > MASO

velikost písma malá střední velká

Vaše rady

MASO

Autor: Lada Richterová
- Chceme-li, aby maso zůstalo šťavnaté, vkládáme je do vařící vody. Maso se "zatáhne" a vytvoří jakousi ochrannou vrstvu, která nedovolí vyluhování šťávy.- Maso rychleji změkne, přidáme-li k němu trochu octa.- Syrové maso nikdy dlouho neoplachujeme pod studenou vodou, zbytečně se vylouhuje a potom ztrácí bílkoviny.- Maso nikdy nevaříme prudce, potom ztrácí šťavnatost a bývá dlouho tvrdé, jakmile začne voda vřít, zmírníme plamen do mírného varu.- Upečené maso krájíme až po částečném vychladnutí, alespoň po 15 minutách. Jinak z masa vyteče hodně šťávy.- Při dušení masa podléváme maso vařící vodou, ale nikdy ji nepřiléváme na povrch masa.- Při obalování řízků můžeme přidat do rozšlehaného vejce 1-2 lžíce piva, kůrka potom bude chutnější .- Aby strouhanka při smažení neopadávala, přidáme do vajec pár kapek oleje.- Maso na minutky solíme až po tepelné úpravě, udrží se tak v něm více sťávy.

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.