velikost písma malá střední velká
Rádce
Maso se musí balit do utěrkyJak uchovat maso od koupě po jeho zpracování?
Autor: Redakce"Při nákupu masa je zásadní brát ohled na jeho kvalitu a čerstvost. Nikdy nekupujte takové, u kterého si nejste jisti původem, nemá správnou červenou barvu nebo dokonce vypadá okorale. Nakupujte jej ve známých řeznictvích, kde víte, že jsou masa zpracovávána přímo na místě," říká Pavel Holeček, vedoucí odboru masné výroby Globus. Nejsou totiž převážena z místa na místo, čímž by ztrácela svou čerstvost. Doma maso skladujte v dobře chlazených prostorách s rovnoměrnou teplotou. Stačí odstranit transportní obal, maso položit na prkénko do lednice a přikrýt utěrkou. Zabalení do utěrky je důležité, zabráníte tak případné kontaminaci z jiných potravin. Maso nikdy před uchováváním nebo uskladněním neomývejte vodou, abyste nepoškodili přirozenou ochrannou vrstvu, která zabraňuje vysychání. Takto uskladněné maso vám v lednici vydrží i několik dní.