velikost písma malá střední velká
Rádce
Není nad tradiční dezertJak poznáte dobrý sacher?
Autor: RedakceVěhlasné vídeňské kavárny jsou známy po celém světě. Málokterý turista, který hlavní metropoli Rakouska navštíví, si nechá ujít místní specialitu - dort Sacher. Právě jeho jedinečná a nenapodobitelná chuť je velkým lákadlem pro mnoho gurmánů. Pokud jste i vy podlehli jeho podmanivé chuti, už nemusíte jezdit za hranice - stačí zajít do některé z prodejen Globus, kde jako jediní v České republice vyrábí dort Sacher podle vídeňské receptury a ze surovin dovážených z Vídně.
Jak poznat dobrý dort?
Sacher je originální druh čokoládového dortu s meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou, která by se nikdy neměla lámat. Vyváženou chuť čokoládové lahůdky zaručuje znalost originální receptury v kombinaci s těmi nejlepšími surovinami přímo z Vídně. Postup výroby je velmi náročný - vyžaduje přesné dodržení výrobního procesu a čtyři dny usilovné péče. Dortové korpusy se musí po upečení nechat uležet, následující den jsou pak plněny meruňkovým džemem, který obsahuje 45 % meruněk a žádné náhražky. Dort je před nanesením čokoládové polevy potáhnut po celém obvodu další vrstvou meruňkového džemu. Pomyslnou třešničkou na dortu je čokoládová poleva, která obsahuje 100 % kakaa a je zvláštní svou plastičností, díky které se nikdy nesmí při krájení lámat.