velikost písma malá střední velká
Rádce
Není nad tradiční dezertJak poznáte dobrý sacher?
Věhlasné vídeňské kavárny jsou známy po celém světě. Málokterý turista, který hlavní metropoli Rakouska navštíví, si nechá ujít místní specialitu - dort Sacher. Právě jeho jedinečná a nenapodobitelná chuť je velkým lákadlem pro mnoho gurmánů. Pokud jste i vy podlehli jeho podmanivé chuti, už nemusíte jezdit za hranice - stačí zajít do některé z prodejen Globus, kde jako jediní v České republice vyrábí dort Sacher podle vídeňské receptury a ze surovin dovážených z Vídně.
Jak poznat dobrý dort?
Sacher je originální druh čokoládového dortu s meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou, která by se nikdy neměla lámat. Vyváženou chuť čokoládové lahůdky zaručuje znalost originální receptury v kombinaci s těmi nejlepšími surovinami přímo z Vídně. Postup výroby je velmi náročný - vyžaduje přesné dodržení výrobního procesu a čtyři dny usilovné péče. Dortové korpusy se musí po upečení nechat uležet, následující den jsou pak plněny meruňkovým džemem, který obsahuje 45 % meruněk a žádné náhražky. Dort je před nanesením čokoládové polevy potáhnut po celém obvodu další vrstvou meruňkového džemu. Pomyslnou třešničkou na dortu je čokoládová poleva, která obsahuje 100 % kakaa a je zvláštní svou plastičností, díky které se nikdy nesmí při krájení lámat.