velikost písma malá střední velká
Rozhovory
setkání s Kamilou MagálovouNapeču makovníky a vyrazím na hory
Autor: RedakceVěděli jste, že slovenská herečka Kamila Magálová (65) je vášnivá kuchařka? O lásce k dobrému jídlu, vaření a pečení a nejen o tom vypráví v rozhovoru v časopise Překvapení č. 51, které je právě v prodeji. Nabízíme malou ochutnávku...
Kamilo, na televizní obrazovce jste se objevila jako autorka a kuchařka v cyklu o vaření Tajomstvo mojej kuchyne, která se vysílá už šestým rokem. Brzy vyjde i vaše pátá kniha nejlepších receptů. Kde jste se naučila tak skvěle vařit a péct?
Už jako dítě jsem ráda sedávala v kuchyni, kde se rozlévala skvělá vůně všech jídel, co moje úžasná babička připravila. Byla to fantastická kuchařka. Už jen pohled na ni byl fascinující, jak suroviny starostlivě připravovala, jak tahala těsto na štrúdl, jak se s ním mazlila, kolik lásky do toho vkládala... Tam pramení moje odvaha podobat se babičce, protože všechno, co navařila a napekla, všem chutnalo. Také miluji kuchařky, mám velkou knihovnu, v níž nejpočetnější skupinu tvoří právě tyto knihy. A já z nich čerpám inspiraci. Vaření je pro mě relax a jsem ráda, že jsem dostala příležitost podělit se s diváky o svou druhou profesi.
Jaké cukroví napečete na Vánoce?
Vánoční svátky jako rodina vždy trávíme na horách. Dopředu napeču makovníky, ořechovníky, skořicové sušenky a čajové pečivo. I tento rok tomu nebude jinak. Potřebuji totální oddych, protože jsem v létě měla jen velmi krátkou a nedostatečnou dovolenou. Jedeme s rodinou do Alp a budeme si s dětmi užívat lyžování....
INFO:
Co dělají Kamiliny děti a vnoučata? Co prozradila o svém nepodařeném manželství? Přečtetě si v časopise.
Připravila: red
foto: Yvona Orešková (archív K. Magálové)