Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Vídeňská cibulka udělá i z obyčejné kaše delikatesu

velikost písma malá střední velká

Recepty

Dobrou chuť

Vídeňská cibulka udělá i z obyčejné kaše delikatesu

Autor: Redakce

Bramborová nebo hrachová kaše, ale i čočka nebo omeleta se změní v delikatesu, posypeme-li ji na závěr smaženou cibulkou. Ta bude nejchutnější a také nejvzhlednější, pokud ji nakrájíme na tenké prstýnky a usmažíme na ghí.

ceske-ghicko-cibulove-krouzky2-websize 21013

„Stejně jako se pravý vídeňský řízek smaží zásadně na přepuštěném másle, je stejný postup ideální i pro přípravu smažené cibulky. Ghí, jak nazývá přepuštěné máslo ajurvéda, má totiž vysoký kouřový bod (250 °C), takže se nepřepaluje, a navíc dodá smažené cibuli nezaměnitelnou chuť a vůni. Proto ho rády používaly už naše babičky, a to nejen ke smažení, ale i k maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet.

Do zlatova usmaženými cibulovými prstýnky můžete posypat bramborovou nebo hrachovou kaši, čočku, omeletu i vařené brambory, nebo jimi přizdobit třeba guláš," radí Andrea Dostálová ze společnosti České Ghíčko a připomíná ještě jednu důležitou vlastnost ghí - tím, že neobsahuje mléčné bílkoviny, nemusí se ho obávat ani lidé s intolerancí laktózy a kaseinu.

 

Receptceske-ghicko-cibulove-krouzky2-websize 21013

Smažené cibulové prstýnky

Suroviny:

1 větší bílá nebo žlutá cibule, 1 lžíce hladké mouky,
ghí od Českého Ghíčka

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenčí kolečka. Ta pak dejte na hromádku na hluboký talíř a zlehka je posypejte hladkou moukou. Udělejte to ale až těsně před smažením, jinak by mouka zvlhla a prstýnky by byly „blátivé".

Na menší hlubší pánvi rozehřejte ghí od Českého Ghíčka tak, aby vrstva tuku byla asi 1 cm vysoká. Pak po částech vkládejte cibulové kroužky. Jakmile začnou zlátnout, vyjměte je děrovanou naběračkou a rozložte na papírovou utěrku. Můžete hned podávat.

 

Tip

Vyzkoušejte BIO Ghíceskeghicko-bio-340-ml-websize 21014

Ghíčko v bio kvalitě je čistý máselný tuk s chutí a vůní másla, který pochází od krav chovaných v ekologickém zemědělství.

Krávy se pasou většinu času na trávě, proto jejich mléko obsahuje i větší množství vitamínů, minerálů a např. kyselinu CLA, která pomáhá snižovat tuky i hladinu cholesterolu v těle a pomáhá budovat svalovou hmotu.

Bio ghíčko se nepřepaluje, krásně voní a skvěle chutná.

Vydrží až rok a nemusí se chladit. Bio Ghí koupíte na www.ceskeghicko.cz za 422 Kč (760 ml).

-

Zdroj a foto: www.ceskeghicko.cz

 

 

 


 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.