Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Velikonoční mechové dortíky

velikost písma malá střední velká

Recepty

Tradice

Velikonoční mechové dortíky

Autor: Redakce

čas přípravy: 60 minut počet porcí: 12

Ingredience

Těsto: * 280 g polohrubé mouky * 1 kypřicí prášek * 125 g čerstvého baby špenátu * 85 g slunečnicového oleje * 75 ml polotučného mléka Tatra * 125 g bílého jogurtu * 190 g cukru krupice * 3 vejce * špetka soli

Krém: * 200 g smetany ke šlehání 30% Tatra * 250 g tučného tvarohu ve vaničce Tatra * 1/2 plechovky Salko tradiční * 3 lžíce holandského kakaa

Na ozdobení: * velikonoční cukrová vajíčka

1-mechove-dorticky-(1) 25668

Postup:

1. Nejprve si připravte krém. Vyšlehejte smetanu - jakmile se začnou tvořit špičky, přišlehejte krátce tvaroh se Salkem a kakao.

Ochutnejte, případně přislaďte. Nechte dostatečně vychladit v chladničce.

2. Špenát rozmixujte s olejem. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Zašlehejte mléko, jogurt a rozmixovaný špenát. Přimíchejte mouku předem smíchanou s kypřicím práškem. A nakonec přidejte i sníh z bílků.

3. Těsto vlijte do připravené formy na muffiny (vyložte ji papírovými košíčky) a pečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C cca 25 minut, propečenost ověřte špejlí.

4. Poté dortíky nechte vychladnout a opatrně je vydlabejte (nechte menší okraj a také dno). Vydlabanou část rozdrobte prsty na větší drobky. Poté naneste krém, posypejte jej drobky, přidejte velikonoční vajíčka a dejte dortíky vychladit alespoň 4 hodiny, ale nejlépe přes noc.

1-mechove-dorticky-(1) 25668

Tip 3-bezlaktozove-salko-397-g 25670
Klasika v každém soustu Od roku 1964 je Salko (Tatra) nepostradatelnou součástí pečení a příprav dobrot nejen na Velikonoce. Zahuštěné slazené plnotučné mléko si díky unikátní technologii zpracování zachovává od počátku své výroby stále stejnou chuť, proto se stalo neodmyslitelnou součástí téměř každého pečení.

Připravte si svůj výjimečný recept se Salkem a pozvěte do své kuchyně kus tradice i letos o Velikonocích! T

atra navíc přichází i s bezlaktózovou variantou, takže si ho mohou vychutnat i ti, kteří mají intoleranci na laktózu.

Více informací na www.tatramleko.cz

Zdroj a foto: www.tatramleko.cz


 

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.