velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
ZELNÍKY
Autor: Jaromír Broulík
Suroviny pro 4 osoby.Na těsto: 500 g polohrubé mouky, 320 ml vlažné vody, 30 g droždí, půl lžičky soli.Na náplň: 500 g kysaného zelí, 120 g slaniny, 120 g klobásy, 2 uvařené brambory, 1 cibuli, majoránku, sůl, pepř. Postup:Mouku promíchejte se solí, přidejte droždí rozmíchané ve vodě a vypracujte tužší těsto. Na teplém místě nechte vykynout. Brambory prolisujte a smíchejte s vymačkaným zelím. Přidejte na kostičky nakrájenou a opečenou slaninu, cibuli a klobásu. Osolte, ochuťte pepřem a majoránkou. Na pomoučněném vále těsto rozválejte na tloušťku asi 5 mm a rozkrájejte na čtverce 5 x 5 cm.Na každý dejte lžíci náplně a vytvarujte bochničky. Smažte je ve větším množství tuku.