velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Višňová nadýchaná peřina
Autor: Lucie Zubatá1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek cukru
2 vejce
2 lžíce studené vody
1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
polohrubá mouka na obalení višní
cca 300g višní
1. Nejprve si přichystáme višně. Omyjeme je, odstopkujeme a vypeckujeme. Takto ošištěné višně obalíme v polohrubé mouce.
2. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme s vodou a cukrem a přidáme k nim prášek do pečiva. Přisypeme mouku.
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
4. Na utřené žloutky dáme vrstvu ušlehaného sněhu. Těsto zlehka promícháme.
5. Do formy nebo na hlubší plech vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou nalijeme těsto.
6. Hustě pokryjeme višněmi.
7. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut.