Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Vaše recepty > Višňová nadýchaná peřina

velikost písma malá střední velká

Vaše recepty

Višňová nadýchaná peřina

Autor: Lucie Zubatá

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek cukru
2 vejce
2 lžíce studené vody
1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
polohrubá mouka na obalení višní
cca 300g višní

1. Nejprve si přichystáme višně. Omyjeme je, odstopkujeme a vypeckujeme. Takto ošištěné višně obalíme v polohrubé mouce.
2. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme s vodou a cukrem a přidáme k nim prášek do pečiva. Přisypeme mouku.
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
4. Na utřené žloutky dáme vrstvu ušlehaného sněhu. Těsto zlehka promícháme.
5. Do formy nebo na hlubší plech vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou nalijeme těsto.
6. Hustě pokryjeme višněmi.
7. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut.



 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x Zadáno pro milovníky čtení

2x 2 knihy: Tajemství ořechové aleje + Nedělejte si starosti

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.