Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Vaše recepty > SMETANOVÝ DORT S JAHODAMI

velikost písma malá střední velká

Vaše recepty

SMETANOVÝ DORT S JAHODAMI

Autor: Jaromír Broulík
Rozpis na 12 porcí:Na dort:6 vajec, 150 g cukru krystal, 200 g hladké mouky,1 vanilkový cukr, 4 polévkové lžíce rybízového džemu, tuk a mouka na formu.Na náplň a na ozdobu:600 ml smetany ke šlehání, ztužovač do šlehačky, 750 g čerstvých jahod, meduňka.1. Vejce vyšleháme s krystalovým cukrem do husté pěny. Do této vyšlehané hmoty velice zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku a vanilkový cukr. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy, vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme necelou hodinu při 180 st. C. Upečený korpus necháme vychladnout.2. Vychladlý korpus rozkrojíme na 4 plátky. Dva spodní díly slepíme rybízovým džemem a velikost upravíme podle okraje půlkulaté formy, kterou vyložíme zbylými plátky korpusu. Máme tak připravenou formu k plnění.3. Smetanu vyšleháme do pevné pěny a nakonec do ní zašleháme ztužovač. Část smetany odebereme na pomazání dortu. Připravenou šlehačkou vyplníme formu střídavě s omytými celými jahodami (část jahod necháme na ozdobení). Formu naplníme až po okraj a vše zakryjeme připravenými slepenými plátky korpusu. Tlakem ruky a mírným poklepáváním vytlačíme vzduchové bublinky. Dort dáme vychladit.4. Během chlazení nakrájíme zbylé jahody ostrým nožem na velmi tenké plátky. Budeme dbát, aby plátky jahod neoschly. Po vychlazení vyjmeme upečený dort opatrně z formy a přendáme je na kulatý podnos. Pečlivě jej na povrchu potřeme připraveným zbytkem ztužené šlehačky. Na dort pokládáme odshora tence pokrájené plátky jahod, a to hustě v šupinatém vzoru a ž do úplného pokrytí dortové kopule. Celý dort poté dozdobíme jemnými lístky čerstvé meduňky. Necháme krátce ztuhnout v chladničce a můžeme podávat.Doba přípravy: asi 120 minut (mimo chlazení).

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.