velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
smetanové roštěnky
Autor: Dana Šlapáková
Půl kila hovězího masa nakrájíme na plátky a naklepeme/ nejlépe roštěnec nebo kýta/. Pouze osolit a opepřit. Na dno papiňáku kolečka cibule. Střídáme vrstvu masa a vrstvu cibulových koleček. Celé zalijeme smetanou na vaření a asi půl hodiny dusíme v papiňáku. Když je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku dolijeme vodou podle požadovaného množství omáčky a přivedeme k varu. Zahustit moukou a pouze omáčku dochutit opět solí a pepřem.Vložit zpět maso. Podáváme s uvařenými špagetami. Trochu přelít kečupem.Zdá se to jako obyčejné nic moc jídlo,ale zkuste to, už to rodině vařím 25 let, a to jsem to jednou zkusmo pochytila od babičky.Vynikající a syté.