velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Řízky pod čepicí
Autor: Miroslava Vitoslavská
4 prsní krůtí řízky jemně naklepeme rukou, osolíme a opepříme.Opečeme na 4 lžících olivového oleje a naskládáme do zapékací misky. Oddělíme si 4 žloutky od bílků, žloutky si dáme každý zvlášť. Bílky pevně ušleháme s troškou soli. Opatrně do nich vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr - 15 dkg a jemně nasekané bylinky - petrželku, pažitku, mladou cibulku. Tuto směs rovnoměrně rozdělíme na řízky v zapékací misce. Uprostřed každého masa směs trošku odhrneme a posadíme do vzniklého důlku žloutek. Podlejeme výpekem z masa a zapékáme asi 20 minut v troubě na 180 stupňů. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.