velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Propadlá buchta
Autor: Jarmila Springlová
Na těsto:2 hrnky polohrubé mouky1 hrnek cukru1 prášek do pečiva1 hrnek mléka1/2 hrnku oleje2 vejceolej a mouka na vymazání a vysypání plechuNa náplň:2 tvarohy, 2 vejce, cukr a mlékoNejdříve si připravíme náplň a to tak že smícháme vše až je hmota hladká a bez hrudek.Hmotou naplníme zdobící sáček nebo obyčejný sáček kterému těsně před použitím ustřihneme roh.V jedné míse smícháme všechny suroviny na těsto. Jde to velice rychle a ihned těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.Na povrch těsta stříkáme tvarohovou hmotu nejlépe do obrazce "prošívaná deka".Pečeme v troubě při teplotě 180-200st do zlatova.Pozor po dopečení a vyndání z trouby se tvaroh jakoby propadne a vynikne tak vámi vytvořený vzor.