velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Pomerančový chlebíček
Autor: Lucie Zubatá150g másla nebo jiného tuku
150g pískového cukru
3 vejce
Asi 5 lžic mléka
Šťáva z jednoho pomeranče
1 lžíce citronové šťávy
200g polohrubé mouky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
tuk na vymazání, hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr, čokoláda na dozdobení
Formu na chlebíček či srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu na 170 stupňů.
Změklý tuk dobře utřeme s cukrem, postupně přidáváme vejce, ostatní suroviny a dobře našleháme.
Kypré těsto rozetřeme do připravené formy a povrch uhladíme stěrkou.
Vložíme do předehřáté trouby a asi 40 minut pečeme dozlatova. Upečený chlebíček můžeme pocukrovat nebo polít čokoládou. Vychladlý chlebíček krájíme na plátky a podáváme například ke kávě.