velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Plněná veka
Autor: Marta Kocourková
1 chlebíčková veka2 vejce natvrdo200g uzeniny200g tvrdého sýra100g taveného sýra1 naťová cibulkatrošku mléka3 stroužky česnekuořechyčervená čerstvá paprika (nebo jiná sezónní zelenina)sůlmletý pepřPostup:Z povrchu veky odřízneme nepříliš velký kus kůrky tak,aby se střídka dala opatrně vydlabat. /"pokličku" z kůrky schováme./ Polovinu střídky pokapeme mlékem a promícháme s taveným sýrem.Vejce, uzeniny a cibuli, případně další zeleninu pokrájíme na menší kousky a přidáme k střídce. Promícháme.Nakonec přidáme strouhaný sýr, posekané ořechy a prolisovaný česnek, osolíme a promícháme.Hmotou naplníme veku, přiklopíme ji a zabalíme do alobalu.Dáme alespoň na hodinu do lednice.Vychladlou krájíme na plátky.