velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
PEČENÁ KACHNA NA ČERVENÉM VÍNĚ
Autor: Jaromír Broulík
Kachna, 5 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, 1 brambor, 1 velká cibule, 1 mrkev, cirtrónová kůra, 100 ml červeného vína, sůl.Očištěnou kachnu prosolíme ze všech stran a dáme do pekáče. Posypeme kořením, oloupanou a omytou nastrouhanou mrkví, cibulí a bramborem. Přidáme kůru z půlky chemicky neošetřeného citrónu.Kachnu podlijeme vodou a pečeme doměkka. Když je již kachna rozpečená, propícháme ji, aby pustila přebytečné sádlo. Když je upečená, propasírujeme zeleninu i s bramborem a šťávu naředíme vínem. Chvilku povaříme. Kachnu rozporcujeme a podáváme s houskovým knedlíkem.