velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Lovecký paprikáš
Autor: Tomáš Pokusný150 g slaniny nebo uzeného bůčku
250 g telecího plecka
150 g vepřového ramínka
250 g cibule
2 - 3 zelené papriky
1 feferonka
250 ml červeného vína
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
Slaninu nakrájejte na kostičky, telecí a vepřové maso na větší kostky, cibuli oloupejte a pokrájejte na kolečka, papriky a feferonku zbavte jádřinců a nakrájejte na proužky.
Maso osolte, opepřete a promíchejte.
Do kastrolu se silnějším dnem naskládejte střídavě vrstvu slaniny, masa, opaprikovaných a opepřených cibulových koleček a paprik.
Jako vrchní vrstva je cibule.
Zalijte vínem, popř. doplňte trochou vody, aby bylo vše ponořené.
Kastrol zakryjte a při mírné teplotě vařte asi 2 hodiny.
Během vaření neodkrývejte, ani nemíchejte, jen občas kastrolem vodorovně pootočte.
Podávejte s chlebem nebo dušenou rýží.