velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Krkovice pro vítanou návštěvu.
Autor: Lotka PAPAJOVÁ
2 kg Krkovice bez kosti v celkuNa marinádu: 2 lžíce citronové štávy,4 lžíce bílého vína,3 lžíce hořčice plnotučné,1 lžíce medu,2 lžíce oleje a jedna a půl lžičky soliNa Náplň: 10 plátků uzeného masa,10 plátků sýra,150 gr.žampiónů syrových.Vše 2 mm.silné.Na pomazání 2 lžíce olejePostup: Nakrájíme maso na 1,5 cm silné,ale nedokrájíme do konce.Smícháme si věci na marinádu. Potřeme tím maso i v rozřezu. Zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň 24.hod.uležet. Druhý den do každého rozřezu dáme plátek uzeného masa, plátek sýra a plátky žampiónů.Pomažeme olejem a pořádně zavážeme, aby se nám to nerozjelo, a pak zabalíme do alobalu. Aby po dobu pečení, nevytékala štáva. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme nejméně dvě hodiny. Posledních 20.min.alobal otevřeme a dopečeme. Odkryté. Je to moc dobré. Přeji dobrou chuť.