velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Koňaková bábovka
Autor: Drahomíra Kocourková
Těsto :3 vejce200 g cukru, 1 vanilkový cukr250 ml vaječného koňaku250 ml oleje300 g polohrubé mouky1 prášek do pečiva2 lžíce kakaa1 lžička mleté kávyPoleva :1 žloutek200 g moučkového cukru2-3 lžíce vaječného koňakuŽloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidáme vaječný koňak, olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Oddělíme třetinu těstaa vmícháme do ní kakao a mletou kávu. Do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy nalijeme část světlého těsta, na něj dáme opatrně tmavé těsto a zakryjeme zbylým světlým těstem. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 45 minut.Cukr s koňakem a žloutkem utřeme na hustou hladkou polevu. Tou přelijeme hotovou vyklopenou bábovku. Po ztuhnutí polevy krájíme na řezy.Dobrou chuť.