velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Karamelový koláč s jablky
Autor: Blažena Musilová
250g polohrubé mouky, 250g moučkového cukru, 1 dl oleje, 1 dl vlažné vody, 6 vajíček, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový nebo skořicový cukr a 1kg jablek.Hlubší plech vyložíme i po stranách alobalem a na dno nastrouháme jablka. Pocukrujeme vanilkovým nebo skořicovým cukrem, zalijeme připraveným těstem a upečeme. Vychladlý moučník vyklopíme a odstraníme alobal. Na jablkovou vrstvu, která se objeví nahoře, natřeme karamelový krém.Krém: 1 kondenzované slazené mléko vaříme 1 a půl hodiny ve vodní lázni. Vychladlé vyšleháme s 250g másla.Nakonec posypeme strouhanou čokoládou nebo nastrouhanými ořechy.